De omgeving

Het gebouw is gelegen aan de Sarphatistraat 370 in het centrum van Amsterdam. Vlakbij het gebouw liggen het Tropenmuseum, het Oosterpark, dierentuin Artis, de Dappermarkt en het Waterlooplein.

In de omgeving zijn de nodige restaurants te vinden, maar ook is er ruimte voor sportiviteit en ontspanning in het park.

RESTAURANT DAUPHINE

Café Restaurant Dauphine is gevestigd in de voormalige Renault garage tegenover het Amstelstation. De naam Dauphine refereert aan het succesvolle model van Renault uit de jaren vijftig. Het interieur en de kaart van Dauphine hebben een kosmopolistische uitstraling. Het design is verzorgd door architectenbureau Heyligers design+projects.

Bekijk de website

HOTEL QO AMSTERDAM

Dit hotel combineert luxe, technologie en duurzaamheid in een levend gebouw met een hip design dat is geïnspireerd op de natuur. Het restaurant Juniper & Kin is gevestigd op de 21e verdieping van het hotel en biedt een prachtig uitzicht op de gehele stad.

Bekijk de website

RESTAURANT LOETJE OOST

Een gezellig restaurant met de lekkerste biefstuk van Amsterdam, op 5 minuten afstand van The Bell. Inmiddels een begrip in Amsterdam en ver daarbuiten.

Bekijk de website

VONDEL GYM OOST

Vondel Gym Oost, gelegen aan de Marnixstraat, is een hippe en tegelijkertijd chique fitness club, opgericht door Arie Boomsma. Er wordt hier een grote diversiteit aan groepslessen gegeven.

Bekijk de website

SWIMGYM

De SwimGym is het eerste trainingszwembad waar banenzwemmers en triatleten onder professionele begeleiding kunnen trainen. Train op elk moment van de dag, zeven dagen per week.

Bekijk de website

HOTEL ARENA

Hotel Arena is gevestigd in een voormalig meisjesweeshuis aan de rand van het Oosterpark, een monumentaal pand uit 1886. PARK is het café-restaurant van het hotel en heeft een waanzinnig uitzicht op het Oosterpark. Deze all-day hotspot is verdeeld in een intieme zithoek, een sfeervolle bistro en een restaurant-gedeelte. Het is de plek waar je de dag begint, nog een uurtje doorwerkt in de middagzon, bij vrienden aanschuift en steeds weer terugkomt….

Bekijk de website

RESTAURANT DE KAS

Gelegen in het park Frankendael, tussen de Rembrandttoren en de 19e eeuwse gevels van de Watergraafsmeer, is De Kas een oase van rust voor de vijftigduizend gasten die er jaarlijks aanschuiven in de adembenemende door Piet Boon ontworpen eetzaal, aan de stamtafel of, als het weer het toelaat, buiten in de kruidentuin. Wat ’s ochtends wordt geoogst, ligt ‘s middags op de borden.

Bekijk de website

RESTAURANT RIJSEL

Rijsel is ontstaan vanuit passie voor de Franse keuken met een knipoog naar Vlaanderen. De op het eerste gezicht saaie Noord-Franse industriestad Lille, door de Vlamingen ‘Rijsel’ genoemd, is niet de hippe en modieuze wereldstad, waarnaar veel restaurants zich noemen. Rijsel staat dan ook voor meer dan een naam alleen. In een interieur van klassiek versus jaren ’60 modern wordt betaalbaar no-nonsense eten geserveerd.

Bekijk de website

RESTAURANT DE PLANTAGE

In een prachtig monumentaal gebouw van Artis zit De Plantage. Dit enorme Amsterdamse café-restaurant is stijlvol ingericht door Studio Linse en serveert de hele dag door lekker eten, mediterraanse creaties. Ook leuk, je kijkt uit op de kooi van de lepelaar.

Bekijk de website

HOTEL HYATT REGENCY

Dit internationale 5-sterren hotel bevindt zich in het voormalige Emma Kinderziekenhuis, eveneens aan de Sarphatistraat. Een deel van de 19e eeuwse gevels van het oude ziekenhuis is geïntegreerd in het nieuwbouw ontwerp. Het hotel beschikt eveneens over een Indonesisch restaurant, met fantastische oosterse gerechten.

Bekijk de website